Yayla Çorbası


Bazen bloğa yazı yazmak için elimde bir sürü yapılmış tarif olmasına rağmen hepsini aynı gün yayınlamamak adına bazılarını bir sonraki güne bırakıyordum.O zaman da yazacak başka birşey çıkıyor ya da ne yazacağımı unutuyordum.Keşke sonraki günler için önceden yazabilsem diye düşünürken sevgili Lama ' nın yazısında bunu yapabildiğimizi öğrendim.


Bunu bilen arkadaşlarım yeni keşfime güleceklerdir belki ama benim için süper birşey oldu bunu keşfetmek.Bu tarifi bakalım olacak mı diye bir gün önceden yazarak denemek için yayınlıyorum.


MALZEMELER

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • nane
  • pulbiber
  • tuz

YAPILIŞI

  1. Tencerede 6 yemek kaşığı yoğurdu,1 yumurtayı,3 yemek kaşığı unu iyice karıştırın.
  2. Suyu yavaş yavaş ekleyerek açın.
  3. Tencerenizi ocağa alıp karıştırarak pişirin.
  4. Kaynayınca tuzunu ekleyin.
  5. Bir cezvede sıvı yağı ve naneyi biraz kavurun.
  6. Çorbanın altını kapatın.Nane ve yağ karışınımı ekleyerek karıştırın.Pul biberi de ekleyerek servis yapın. ( Aslında kuru nane kullanılıyor ama ben balkonumda yetiştirdiğim nanelere imrendiğimden kuru nane ile birlikte yaş nane de kullandım.Bu çorbayı pirinçsiz sevdiğimden de pirinç koymadım fakat arzu edenler pirinç koyabilirler. )

Yorumlar

SİNEM AKIN dedi ki…
CANIM OFİSE GEL BİR ARA.KALEMİN VAR HEDİYE.EVET PASTA ÇOK OLAYLI OLDU.(ÇOK BECERİKLİ OLMADIĞIMDAN )ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIM.
SENİN ÇORBADA SÜPER GÖRÜNÜYOR ACIKTIRDI BENİ.
SEVGİLERİMLE
Hobi Sepeti dedi ki…
Teşekkür ederim.Hafta içi İzmit'e pek gelmediğim için ofise pek uğrayamıyorum.Ama gelirsem uğrarım.
sadiye dedi ki…
yayla çorbasını ben bi r türlü beceremiyordum amaen sonunda tutturdum. ellerine sağlık. yayla çorbası gerçekten güzel bir çorbadır
Hobi Sepeti dedi ki…
Sadiye;yayla çorbasını ben de çok severim.Bu sene ilk kez balkonumda yetiştirdiğim nanelerimin hatrına her zaman kuru nane koymama rağmen taze naneyle denedim.Taze naneyle de deneyebilirsin.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar